Jag vill ta studenten idag

Jag skulle vilja ta studenten idag….är något jag säger varje år som gått efter jag tagit studenten.

Eller egentligen började det nog ca. Fem år efter att jag tagit studenten. Jag skulle vilja ta studenten idag och det vill jag ärligt göra.

När jag var 19 och tog studenten, så minns jag hur jag tänkte: ”Hur ska jag lösa det här, vad ska jag egentligen bli…jag behöver ett jobb!”

Under själva student-dagen minns jag hur jag till större delen tänkte på hur jag såg ut, hur klänningen satt och hur tjock jag kände mig när jag till kvällen bytte till vita byxor och vit topp. ”Ah allt ser ju större ut i vitt”.

Hade jag tagit studenten idag efter min utbildning som jag blir klar med nästa år, då hade jag haft ett jobb och jag hade skitit i om jag såg tjock ut eller ej. Jag hade druckit bubbel rakt ur flaskan, ätit massor av dyr mat, som jag inte ha råd med, och totalt njutit av att äntligen efter 5 år vara klar med in utbildning, samtidigt som jag hade längtat tillbaka och velat fortsätta plugga.

Varför ska firandet vara så in i helsikes stort när du går ut gymnasiet? Det räcker knappt med att plugga gymnasiet idag. Den större delen av dagens 19-åringar väljer att fortsätta plugga direkt efter gymnasiet. Vad är det för mening och fira då? Ahh, JAG HAR TAGIT STUDENTEN, FY FAN VAD JAG ÄR BRA!! OCH I HÖST STARTAR JAG MIN NÄSTA UTBILDNING, SOM ÄR FEM ÅR LÅNG. JAG SKA FLYTTA HEMIFRÅN, HA KNAPPT NÅGRA PENGAR OCH DRICKA ÖL PÅ ANDRA LÅNG FÖR DÄR ÄR DET BILLIGAST!!!!! TJOHEJ!

Nej, jag tycker vi ändrar om detta. Dra in studenten för gymnasiet och dra på ordentligt firande istället när du läst klart universitet/högskola/ KY-utbildning, eller vad du nu väljer att läsa.
Då kan vi ha parader med lastbilar, med fulla, färdigutbildade lärare, som snart ska börja på en skola och jobba där tills de blir pensionärer.

DET är något vi borde fira, tycker jag. FY FAN VAD JAG ÄR BRA!!! TJOHEJ!

Ellinor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *