The Friendzone

“Åhnej, jag är in the friendzone.”

Han säger det helt oironiskt, och jag är nära att fysiskt kräkas åt hans håll. Detta är samma person som bara några dagar tidigare har listat alla frisyrer som han inte tycker om att tjejer har. Min var med på den listan.

“Hon har friendzonat mig. Titta.”

Han visar deras konversation. Massor med hjärtan, fina ord om hur söt hon är, hur gullig han är. Och på slutet

Du är min bästa vän!

“Fan vad fint!” säger jag och ler.

“Fint?! Jag är ju i friendzonen! Först så teasar hon mig, och säger massa kärleksfjantiga grejer, och sen bara… bästa vän. Fyfan. Hade hon varit ärlig från början så hade jag inte behövt ödsla massa tid.”

Det värsta som kan hända en person är att vara kompis med någon den är fysiskt attraherad av. Det är såpass hemskt att det är bättre att inte alls ha en relation med personen. Att inte ödsla tid på att umgås med någon som man tycker mest om i hela världen. Bara för att den råkar vara lite snygg.

“Men hon är väl din bästa vän också?”

Han svarar inte, skriver till någon av sina killkompisar, som förstår hans smärta, som har varit i samma situation. Som haft känslor för en tjej som inte vill ligga med honom. Sådant kan jag ju aldrig någonsin förstå.

“Men nu vet du ju”, försöker jag trösta, “så nu kan du gå vidare till någon annan tjej.”

Direkt när jag sagt det så hör jag hur fiskande jag låter. Det gör inte han.

“Ja, eller hur”, säger han.

Han sliter blicken från mobilen och tittar på mig. En kort sekund drunknar jag i hans stora, varma ögon. Hans smilgropar är som svalor som häckar, och i kindernas rundning bäddar jag ner mitt hjärta. Hela min kropp längtar efter hans, det känns som ett under att han inte hör mina pulsslag, för de håller på att överrösta mina egna tankar.

“Det är så gött att umgås med dig, du är som en riktigt bra killkompis.”

Men sådant kan jag ju aldrig någonsin förstå.

Tina on InstagramTina on TwitterTina on WordpressTina on Youtube
Tina
Tina Bergérus scendebut skedde 1994, som "den vita katten" i Krokängsvägens förskolas uppsättning av "Det satt två katter på ett tak, tjillevillevipp-bom-bom". Den litterära banan började med "Nalleboken" några år senare. Med stort självförakt och en liten glimt i ögat försöker hon förstå sig själv genom att berätta för allmänheten om varenda liten vrickad tanke som någonsin farit genom hennes huvud.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *