Kärleken är blind – men jag vill gärna se nånting

Jag tittar på skräp-TV.

Oftast för att jag blir kär i någon. I en karaktär. Just nu är det Jughead i Riverdale. För en vecka sedan var det James Gordon i Gotham.

Känslan jag får när Random Girl blir kär i [insert generic TV-character] är så mäktig att den liksom tar över händer och ögon och plötsligt har jag skrivit in skådisens namn i sökfältet på YouTube och tittat på inte mindre än 34 olika klipp (vissa dubletter) på någon random skådespelare som bara råkar få mitt hjärta att slå lite extra den här veckan.

Jag tror att jag försöker känna den där pirriga känslan igen, den där känslan som man oftast bara får om man är kär i nån som inte är kär i en själv. Den där känslan av självhat och dagdrömmar som smakar både smultron och salt på en och samma gång; som Marabous nästa supersmak. Ett par dyker upp på skärmen och jag slutar andas lite och sätter mig själv i Random Girls sits. De kysser varandra. Mitt inre är som en häst som sparkar bakut av glädje, samtidigt som Ebba Gröns “Ung & Kåt” vrålar ur min hjärnas högtalare. Det är plågsamt, det är underbart, det är Netflix.

Och i mitt stilla, kåta, sinne så tänker jag på hur bra det ändå är att det bara är Netflix. Jag är för trött för att jaga kärlekar, för gammal för att fumla mig till en öppen gylf, för att trevande kyssa någon som jag stirrat på över ett klassrum i ett halvår. Tacka vet jag Netflix, så att jag kan få min dos av kärlekshormoner och dregel utan att behöva tafsa på någon på riktigt.

Problemet är att ju äldre jag blir desto oftare måste jag först googla deras ålder så att jag inte är ett svin (Jughead aka Cole Sprouse – född 1992, perfekt) men jag inser att det snart är över det där. Jag kommer bli en tant som suktar efter folk i mina barns ålder. Hah – ska inte skaffa barn – så det kommer alltså aldrig hända. Men min systerson kommer hata mig och kalla mig för pervo. Eller cougar eller nåt annat sexigt man kallar en presidentfru i Frankrike.

Jag brukade tycka att min mamma var knäpp för att hon ville se Die Hard bara för Bruce Willis skull. Men jag fattar det mamma. Jag fattar nu.

Nu ska jag gå och se klart på Riverdale.

Puss och kram

Louise on InstagramLouise on TwitterLouise on Wordpress
Louise
Louise tror hon kan allt - därför skriver, fotar och filmar hon. Och nu poddar hon också.
Kul ska det va.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *