Sommaren är här och jag ger upp

Solen skiner och den skiner starkt.

Jag tycker själv om solen. Den värmer, gör att jag slipper ha på mig byxor och istället kan gå i härliga klännningar och den gör mig “brun”. Eller brun, mer röd kanske.

Varje sommar känner jag samma längtan: den här sommaren kanske är sommaren som jag får den där snygga solbruna färgen.  Jag solar, smörjer in mig i solskyddsmedel och efter varje solning smörjer jag kroppen ordentligt med body lotion. Dock har under de senaste somrarna hänt samma sak; jag får inte en jämn bränna, jag blir istället bränd fläckvis. På armar har jag röda relativt stora fläckar efter solen. Halva mina ben har fått färg och halva är vita. Sedan kommer stadie två i brännan: fjällningen. Någon/några av er kanske kallar det flå, men jag säger fjäll. Här har jag också en konstig inställning till fjäll, för jag älskar nämligen att ta bort fjäll, speciellt stora bitar fjäll. Desto större, desto bättre. Ibland så har jag fått för mig att jag bränner mig med flit, bara för att få dra bort fjäll. Jag tycker så mycket om att dra bort fjäll, så ibland när jag sitter på spårvagnen eller bussen och ser en person framför mig, som fjällar i exempelvis nacken. Ja, då försöker jag diskret dra bort lite fjäll från personens nacke, samtidigt som jag visslar lite oskyldigt.

Ja, jag har ett problem.

Men efter att jag själv fjällat, så är jag tillbaka på ruta ett. Jag är lika vit, som när sommaren började. Eventuellt har jag då lite fläckvis fått en lite brunare nyans, men det är svårt att dölja fläckarna.

Därför har jag beslutat den här sommaren att ge upp. En jämn sommarbränna eller bränna överhuvudtaget är inget för mig. Jag få se lite randig eller fläckig ut. Det är också det en bränna. Men att ligga på stranden och försöka steka/sola fram en snygg jämn bränna, nej det gör jag inte längre. Kanske kommer ni se mig på en strand, liggandes på en strandfilt och lösa korsord, men då är det endast ett försök i att slappna av. Inte för att bli brun.

 

Denna sommaren kommer jag istället försöka dricka så mycket bubbel som möjligt, i solnedgången, njuta av vädret och ha på mig ännu mer solskyddsmedel, än vad jag brukar.

Hoppas ni alla får en härlig sommar. Vi ses när mörkret börjar falla igen och kom ihåg 88:an är den bästa glassen.

Ellinor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *